CURIOSITATS DE L’ESPORT

Sabies que Alan Shepard, l’any 1971, va ser un el primer astronauta que va jugar un partit de golf a la lluna?

El partit més llarg que mai s’ha jugat al tennis va ser al torneig de Wimbledon l’any 2010, el 24 de juny i va durar 11 hores i 6 minuts. Jugaven l’americà John Isner contra el francès Nicolas Mahut.

La selecció de futbol del Brasil és l’única que ha participat en tots els mundials fins a dia d’avui, des de la seva primera edició l’any 1930.

En el món de l’alpinisme l’anomenada “Zona de la Mort” es troba a l’Everest i concretament als 850 metres, ja que diuen que abans d’arribar al cim, és en aquesta alçada quan la majoria dels alpinistes professionals han mor a causa d’edemes cerebrals causats per les pressions atmosfèriques.

Tot i que el futbol és l’esport més popular del món, sabies que no és el que més es practica? Amb un total de més de 1.500 milions de persones, la natació és la disciplina esportiva guanyadora.

En els recents Jocs Olímpics de Tokio 2020 s’han afegit 5 esports nous: Karate, escalada esportiva, surf, skateboarding i sòftbol.

Un F1 pot accelerar de 0 a 100 km/h per després retornar a 0, en menys de 4 segons. Quan el pilot frena i desaccelera, aquesta és equiparable a xocar contra una paret a 300 km/h en un cotxe convencional.