Qui som

El nostre SERVEI D’ESPORTS de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos és una iniciativa proposada per a intentar captar i potenciar l’atenció i participació d’aquells esportistes del nostre municipi que desitgin realitzar qualsevol tipus d’activitat esportiva, ja sigui en format de competició ja sigui plenament lúdica.
Abastem edats tan dispars com els 3 i els 100 anys, d’ambdós sexes, i de modalitats esportives tan diverses com: el mini voleibol, el mini bàsquet, el bàdminton, la iniciació al karate i al judo, l’hoquei sala, el futbol sala i futbol camp, la gimnàstica rítmica, els balls moderns i/o el patinatge artístic, més enfocades a les primeres edats dels infants i el jovent, i altres com el karate i el judo, el voleibol, el bàsquet, l’hoquei, el futbol, el ioga, el pilates i/o les gimnàstiques de manteniment i preventives de la salut per als adults.
La base de tota l’activitat esportiva municipal resideix en el gran projecte educatiu i esportiu anomenat l’Escola Esportiva Municipal.

 • L’ESCOLA ESPORTIVA MUNICIPAL és un espai d’activitat creat pel servei d’esports de l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, per tal d’oferir a tothom, des dels infants, nois i noies, fins als sèniors amb edats compreses entre els 4 i els 100 anys, la possibilitat de practicar l’esport que més els agradi, fora de l’àmbit i l’horari escolar.
  Amb la finalitat de fomentar un ambient esportiu adient i ideal s’intenta aconseguir i adquirir les degudes tècniques i coneixements de les diferents modalitats esportives, pretenent en els nostres participants, les actituds i comportaments adequats a la millora de la pràctica lúdic-esportiva, tant a nivell personal com en equip.
  L’Escola Esportiva Municipal està dirigida per tècnics i monitors esportius qualificats i titulats, que s’encarregaran de vetllar pel bon funcionament, amb una atenció individualitzada per cada esportista, així com de presentar setmanalment als respectius equips, si en la modalitat esportiva es demana, als campionats comarcals del JESPE.                                                                                                                                                                            Totes les classes i/o sessions estan dotats de les millors instal·lacions esportives municipals, amb materials d’última generació i adequats a les diferents demandes de les variades modalitats esportives ofertades.

Dins de l’Escola Esportiva Municipal es presenta una modalitat enfocada als més menuts, on a part de gaudir de l’activitat física aprendran a coordinar i ordenar els seus aspectes cognitius més relacionats amb l’acció motriu, millorant el seu desenvolupament corporal:

 • La INICIACIÓ a l’ESPORT i la PSICOMOTRICITAT són programes esportius on es pretén aconseguir la funcionalitat de finalitats objectives enfocades a les habilitats psicomotrius i esportives dels nostres infants de P-4 i P-5 i 1r i 2n. Treballant aspectes com l’equilibri, la reacció, la visió espacial, la psicomotricitat fina,… i en la Iniciació les diferents modalitats esportives que més endavant podran triar i que durant aquesta etapa coneixeran i triaran, l’objectiu principal serà que l’infant mitjançant l’eina pedagògica per excel·lència com és el ‘joc’ descobrirà la diversió de realitzar activitat física, individual i/o col·lectiva en equip, i es decidirà cap a on es perfeccionarà més endavant. Dirigida per tècnics esportius qualificats i titulats, té un funcionament d’un dia a la setmana respectivament.

Tanmateix el nostre Servei d’Esports ofereix un ampli ventall d’esdeveniments esportius en format de ‘trobada o jornada’ esportiva, és a dir, més destinats a segons quines èpoques de l’any i amb una durada d’uns dies, d’unes setmanes o uns mesos. Seria el cas de: els Torneigs estiuencs amb els multi esportius estiuencs, el Parc Nadalenc Esportiu, el Cros i la Cursa Populars, la Festa Final Esportiva, els diferents campionats de 12 hores, els Memorials, etc.

 • Els TORNEIGS ESTIUENCS i MULTI ESPORTIUS ESTIUENCS es realitzen durant l’època d’estiu, ja fora dels horaris de temporada esportiva i lectives, en els mesos de juny i juliol. De caire totalment lúdic, tant pels més menuts com per als adults, es tracta d’uns campionats de durada d’un mes aproximadament on els participants poden apuntar-se, a la vegada, a diferents esports com el voleibol, en aquest cas de platja, el bàsquet 5 contra 5 i el futbol sala i/o de camp 7 contra 7. Els equips sempre estaran formats per jugadors d’ambdós sexes en categories amateurs, sense poder formar alineacions completament federades. En el cas dels més menuts els torneigs multi esportius tracten de ‘trobades’ setmanals on en cada una d’elles realitzaran a la vegada tres esports diferents, completant un total de quatre trobades amb dotze esports. Els preus són molt reduïts. Els horaris sempre són per les tardes de 17:00-22:00 hores aproximadament.
 • El PARC NADALENC ESPORTIU es realitza sempre durant les vacances hivernals, quan hi ha les aturades de les respectives lligues federades i escolars i de les mateixes classes. Es tracta d’un muntatge de diferents disciplines esportives i lúdiques concentrades durant uns dies concrets i en una instal·lació esportiva municipal, on els infants d’edats entre els 6 i els 14 anys poden gaudir de: futbol 3 contra 3, tennis taula, bàdminton, mini voleibol, scalextric, jocs en xarxa, iniciació al món dels Castellers i Falcons, tallers com tir amb arc, patinets elèctrics, etc. I com a gran estrella el circuit d’aventura format per ponts, tirolines, escalades,…
  El preu és molt reduït amb opcions d’abonaments i/o pagaments diaris. Els horaris sempre són per les tardes de 17:00-20:00 hores.
 • El CROS i la CURSA POPULARS es realitzen durant el matí d’un dissabte al mes d’octubre. Per als adults en la categoria anomenada sènior de la Cursa de 5 i 10 km puntua per al circuit de cros i curses populars a nivell de comarca. Per a les categories inferiors des dels cadets fins a les baldufes de 3 anys, se li anomena Cros Popular, sent de caire totalment lúdic esportiu amb premis per a tots els participants i amb circuits adaptats a les característiques de cada categoria esportiva.
 • FESTA FINAL ESCOLA ESPORTIVA (FESTA DE L’ESPORT) és la finalització a la temporada esportiva anual, on durant el primer cap de setmana del mes de juny es realitzen multituds d’activitats esportives variades en format d’actuació i/o partits d’exhibició simulant a aquelles classes, entrenaments i partits que han desenvolupat els nostres esportistes, barrejats en equips heterogenis d’infants, joves i adults.
 • 12 HORES DE BÀSQUET i VÒLEI-SORRA i el BÀSQUET 3X3 AL CARRER
  Durant una jornada, normalment de cap de setmana, durant els mesos de juny i juliol es celebren aquests torneigs en format de 12 hores seguides on els participants poden gaudir de l’esport escollit de manera totalment lúdica en equips barrejats en edats i sexes, i inclòs agrupats segons el nivell tècnic que els mateixos equips presentin i demanin prèviament en la pertinent inscripció.
 • DIFERENTS MEMORIALS, FESTES i PRESENTACIONS dels nostres CLUBS i ENTITATS ESPORTIVES
  En l’inici de les noves temporades esportives es realitzen, amb col·laboracions directes amb els diferents clubs i entitats esportives municipals, múltiples esdeveniments esportius en memòria d’alguna persona important per a cada institució, per presentar els nous equips, per commemorar l’inici de temporada, etc.
  D’aquesta manera els diferents clubs i entitats esportives es donen a conèixer al públic que estigui interessat/da en demanar informació sobre aquell esport en concret.